In de zoektocht naar innovatieve producten en ideeën van groenprofessionals, die klimaatproblemen het beste tegengaan, is de TreeDiaper genomineerd.

Nominatie
De vakbladen Stad+Groen en de Hovenier zijn voor de tweede maal op zoek naar vakmensen en bedrijven die creatieve, praktische oplossingen of producten hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Uit zo’n 25 inzendingen kiest een vakjury het beste product uit. Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte vindt op woensdag 22 september de uitreiking van de Gouden Gieter plaats.

Treediaper
De TreeDiaper is een innovatief product, vooral geschikt voor waterafgifte in de openbare ruimte. Het absorbeert (regen)water en geeft deze langzaam af aan de boom. De TreeDiaper is gevuld met waterabsorberende korrels. Hierdoor krijgt de boom gedoseerd water en worden extremen zoals droogtes en wateroverlast voorkomen. Zo worden vooral jonge bomen, zolang het nodig is, voorzien van een stabiele en regelmatige watervoorziening. De TreeDiaper is goed te gebruiken in combinatie met de GreenWell gietrand.