Onkruidbestrijding zonder chemische middelen vergt veel intensieve arbeid, zowel voor een particulier als professionele groenvoorzieners. CoSoil biedt een alternatieve onkruidbestrijding; een natuurlijke afdeklaag waarmee een onkruidvrije bodem wordt gecreëerd.

Natuurlijke afdeklaag
CoSoil bestaat uit geperste vlaskorrels (pellets), zodra de pellets in aanraking komen met water vallen ze uiteen en zwellen de vezels op. Nadat CoSoil meerdere keren in aanraking is geweest met water krijgen de geperste pellets hun oorspronkelijke volume terug en nemen deze uiteindelijk 4 keer zoveel volume in. De natuurlijke afdeklaag die daarmee wordt gecreëerd biedt geen ruimte voor onkruid in beplantingvakken.

Naast een onkruidvrije bodem biedt de natuurlijke afdeklaag van CoSoil ook andere voordelen. Het zorgt ook voor minder verslemping van de bovengrond, een constantere bodemtemperatuur en een betere vochthuishouding.

Toepassing
CoSoil is toepasbaar in beplantingsvakken en gietranden, zoals de Biogietrand en de Greenwell. Om het beste resultaat te bereiken is het advies om pellets uit te strooien op onkruidvrije grond. CoSoil heeft een levensduur van ongeveer 2 jaar en is verkrijgbaar in zakken van 40 liter of bigbags.

Duurzaamheidstip:
De vlaskorrels zijn een restproduct uit de vlasindustrie. Daarmee is CoSoil een duurzame én efficiënte manier om tijd en geld te besparen.