Overlast van eikenprocessierups is waar veel groenprofessionals mee te maken hebben in het groeiseizoen. Er zijn inmiddels vele oplossingen op de markt. Deze zijn echter veelal arbeidsintensief en duur. Catefix is een toegankelijke en effectieve oplossing om de overlast in kleine aantallen bomen biologisch te verhelpen.

Natuurlijke oplossing

eikenprocessierups

Catefix is nieuw in ons assortiment en sluit naadloos aan bij onze visie voor natuurlijke oplossingen. Het middel, op basis van water en plantaardige grondstoffen, zorgt ervoor dat niet alleen het nest, maar ook de eikenprocessierupsen en de brandharen aan elkaar vasthechten. Door het aanbrengen van de vloeistof wordt een stevige verbinding gecreëerd. Deze fixatie zorgt ervoor dat het nest volledig wordt afgesloten, waardoor de brandharen die voor overlast zorgen niet meer loskomen. Vervolgens doet de natuur haar werk en wordt het nest door vogels en insecten aangevreten en langzaam afgebroken.

Vooral de eenvoud en snelheid waarmee Catefix kan worden toegepast maakt het tot een zeer toegankelijke en effectieve oplossing. Er hoeft geen speciaal apparatuur aangeschaft te worden, door het aanbrengen middels een lagedrukspuit is de relatief grote overlast snel onschadelijk gemaakt. Dat maakt Catefix interessant voor gemeentes, de groenvoorziening en de hovenierssector.