In de wereld zoeken we naar duurzame oplossingen om minder plastic toe te passen. Ook binnen groenvoorziening komen er steeds meer plastic vrije producten op de markt. Waarmee een volledige biologisch afbreekbare groeiplaatsinrichting goed te realiseren is.

Biologisch afbreekbare gietrand

In groenvoorziening is het goed aanslaan van jonge aanplant is cruciaal. Een gietrand is daarbij een zeer doelmatige oplossing om uitval en dus inboet bij nieuwe aanplant van bomen te voorkomen. Het biedt daarnaast ook nog eens bescherming tegen maai- en zoutschade door strooiwagens in de winter.

De Bio-Gietrand is gemaakt uit bioplastics met als basis aardappelzetmeel. Hierdoor is het biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Voor een klein bomenbestand is de Greenwell®  ideaal. Tevens biologische afbreekbaar maar ook gemakkelijk herbruikbaar door de ZIP-sluiting.

Boomstam plasticvrij beschermen

Een stambeschermer is een goedkope en effectieve methode voor de groenvoorziening om bomen tegen maaischade en knaagdieren te beschermen. Veelal zijn ze echter gemaakt van kunststof, wat niet in door de natuur kan worden afgebroken. De GreenGuard boomstambeschermer is recyclebaar en 100% afbreekbaar.

Naast plasticvervangers kan er ook teruggegrepen worden naar eeuwenoude materialen. Door jute als boomwikkelband te gebruiken kunnen jonge aanplant beschermd worden tegen uitdroging en zonnebrand, maar ook tijdens het rooien van naburige bomen. Voor het opbinden en verankeren van bomen kan er gewerkt worden met Jute Boomband.

Duurzaam en hoogwaardig

GreenGuard biedt een breed assortiment aan hoogwaardige producten voor groenvoorzieningen. Duurzaamheid staat bij ons voorop, wij streven na de gebruikte grondstoffen volledig afbreekbaar en 100% plasticvrij zijn . Voldoet de duurzaamste oplossing daar niet aan, dan geldt het criterium dat de materialen meerdere keren herbruikbaar moeten zijn. GreenGuard is continu op zoek naar natuurlijke en duurzame oplossingen voor de groene sector.