Jonge aanplant in openbare ruimte heeft het zwaar. Door langdurige droogte hebben jonge bomen extra zorg nodig, iets wat veel vraagt van de groenvoorziening. De TreeDiaper® helpt bij het effectiever en duurzamer uitvoeren van de verzorging van jonge aanplant.

Irrigatie van de toekomst

De TreeDiaper® is een uniek product voor waterafgifte in openbare ruimte. Na het watergeven of een regenbui absorbeert de TreeDiaper® het water. Het water wordt voor langere tijd vastgehouden en langzaam afgegeven aan de bodem.

Het sponseffect voorkomt tevens ook overbewatering bij jonge aanplant, wat kan ontstaan door overvloedig water geven of een flinke stortbui. Zo worden de jonge bomen, zolang het nodig is, voorzien van een stabiele en regelmatige watervoorziening.

De TreeDiaper® kan eenvoudig om de stam geplaatst worden. En kan door zijn vorm ook toegepast worden in combinatie met een gietrand. Het innovatieve ontwerp fungeert eveneens als bodembedekker, waardoor onkruid minder kans krijgt om te groeien.

Voor de groenvoorziening is De TreeDiaper®  een duurzame oplossing, die inspeelt op de klimaatverandering die gaande is.